Hyvinvointisovellusten rajapinta potilastietoihin

Hyvinvointisovellusten rajapinta potilastietoihin

Hyvinvointisovellusten rajapinnan avulla sovellukset ja digitaaliset asiointipalvelut voivat hakea potilastietoja Kannasta asiakkaiden käyttöön. Näin asiointipalvelussasi näkyvät myös muiden palvelunantajien kirjaamat potilastiedot.

Hyvinvointisovellukset voivat auttaa asiakkaita edistämään heidän terveyttään. Rajapinta mahdollistaa personoitujen palvelujen kehittämisen asiakkaille.

Laajempi näkymä potilastietoihin digitaalisissa asiointipalveluissa

Digitaaliset asiointipalvelut voivat hakea rajapinnan kautta Kannasta kaikki potilastiedot, jotka asiakkaasta on tallennettu Kantaan. Asiakkaalle näkyy asiointipalvelussa silloin myös muiden palveluantajien tallentamat potilastiedot. Tämä tarkoittaa sitä, että samassa asiointipalvelussa voivat näkyä niin julkisella, yksityisellä kuin työterveydessä kirjatut tiedot.

Rajapinta tarjoaa asiakkaalle kokonaisvaltaisen näkymän omiin potilastietoihin. Potilastietoja voidaan hyödyntää asiointipalveluissa eri tavoin asiakkaan hoidon tukena.

Rajapinnan avulla voidaan kehittää uudenlaisia sovelluksia

Rajapinnan avulla voidaan kehittää sovelluksia, jotka hyödyntävät käyttäjien potilastietoja. Sovellukset voivat esimerkiksi tukea asiakkaiden sairauksien seurantaa tai ennaltaehkäisyä.

Rajapintaa voidaan hyödyntää yksilöllisempien ja vaikuttavampien terveyssovellusten kehittämisessä. Sitä hyödyntävät sovellukset voivat vaikkapa yhdistellä Kantaan tallennettuja potilastietoja ja sovelluksen tuottamaa dataa.

Näin aloitat hyvinvointisovellusten rajapinnan hyödyntämisen

Ota yhteyttä tietojärjestelmätoimittajaasi ja sovi rajapinnan käyttöönotosta sekä palvelusi kehittämisestä.

Kehitä hyvinvointisovellusta tai digitaalista asiointipalveluasi, jotta palvelu voi hyödyntää asiakkaiden potilastietoja heidän hoitonsa tukena.

Ota yhteyttä Kanta-palveluihin rajapinnan käyttöönoton aloittamiseksi.

 Rajapintaan liittyminen ei edellytä Potilastietovarannon ottamista käyttöön.

Lue lisää

Sivua päivitetty 15.11.2024